Om InfoSolutions

It-företaget med hög branschkompetens

InfoSolutions erbjuder tjänster och produkter för hälso- och sjukvårdens hantering av information mellan system. ​Med våra EDI-tjänster integrerar vi laboratorier och journalsystem och med våra lättintegrerade webbprodukter erbjuder vi journalsystem en komplett modul för elektronisk hantering av beställning och svar.

InfoSolutions Sverige AB grundades av Alex Stendahl år 2008 som ett svar på behovet att kunna skicka information elektroniskt mellan laboratorier och vårdgivare inom Hälso- och sjukvården. Den första produkten som togs fram var vår BTH – Business Transaction Hub. En stabil integrationsväxel med öppet gränssnitt som sköter dialogen med andra system. Runt BTH har vi byggt webbaserade system som LabPortalen, PatientPortalen, BrevPortalen, RöntgenPortalen, Connect och Medicinska Studier.

InfoSolutions har under åren vuxit till att bli en självklar partner inom EDI och integration. Våra tjänster täcker teknisk konsultation, utveckling, rådgivning, försäljning och projektledning.

Vår vision är att förenkla IT i vården genom enkla, stabila och effektiva produkter och tjänster. InfoSolutions ska vara den självklara partnern för marknadens journalsystem vid valet av en stabil och modern remiss- och svarsmodul.

Det uppnår vi genom en hög IT-kompetens. Men också genom lång erfarenhet av våra kunders verksamhet. Erfarenheten får vi genom att rekrytera medarbetare som har arbetat inom vården som exempelvis biomedicinsk analytiker, läkarsekreterare eller undersköterska. Vi har också hög branschkännedom efter att under många år jobbat som spindeln i nätet mellan landsting, privata vårdgivare och några av Sveriges största laboratorier.

Bolagsfakta

Grundades: 2008
VD: Alex Stendahl
Antal anställda: 16
Omsättning: 14,7 milj
Tillväxt 2018: 37%
Kreditvärdighet: AAA


Vi förmedlar mer än 200.000 elektroniska remisser och svar varje månad mellan ca 1.000 olika vårdgivare, laboratorier och röntgenenheter. Våra kunder är allt mellan landsting, stora vårdkedjor, digitala vårdgivare, forskare och enskilda läkare.