Godkända webbläsare och operativsystem

InfoSolutions stödjer idag ett antal webbläsare i Windows operativsystem.


Godkända webbläsare

Internet-Explorer-icon

Internet Explorer, version 9-11

Firefox-icon

Firefox

Godkänt operativsystem

Windows

Vad är en webbläsare?

Webbläsare är ett program som du installerar på din dator. Med webbläsaren kan du öppna webbsidor från Internet. Olika webbläsare klarar av att läsa olika funktioner och tekniker. Ofta är skillnaderna inte så stora, men du kan se att det ser lite olika ut på skärmen mellan de olika webbläsarna. Internet Explorer heter den webbläsare som är standard för Windows. I enheter från Apple tex Mac Book, iPhone eller iPad används som standard webbläsaren Safari. Andra vanliga webbläsare är Firefox, Chrome och Opera.

Vad innebär det att vi ”stödjer” en webbläsare eller ett operativsystem?

Att vi stödjer en webbläsare eller ett operativsystem innebär att vi genom tester säkerställer att funktioner och gränssnitt håller den kvalitén som CE-märkning och SWEDAC kräver av systemet i den specifika webbläsaren/operativsystemet. Om du använder en annan webbläsare eller jobbar från en Apple enhet som tex Mac Book eller iPad kan vi inte garantera kvalitén. Vi tar heller inte supportärenden som rör webbläsare eller operativsystem som vi inte stödjer.

Varför stödjer vi inte Chrome?

Anledningen är att Chrome tog bort stödet för Java Plug-In under slutet av 2015. Java Plug-In är en teknik som används i LabPortalen för att skriva ut etiketter.

Stöd för surfplattor och mobila enheter

I dag stödjer InfoSolutions system inga mobila enheter eller surfplattor.