Ny version av LabPortalen och eRemiss


Placeholder

Ny version av LabPortalen och eRemiss

Nu i februari kommer en ny version av LabPortalen 2.28 och eRemiss 3.29. Uppdatering kommer ske under torsdagen den 14e februari mellan klockan 18:00-20:00. Vi räknar med att systemen ska fungera i drift under hela kvällen, dock kan störningar förekomma.

Den nya versionen innehåller följande ny funktionalitet:

Rutan för etikettutskrift uppdateras

I den nya rutan delas skrivarna upp efter organisationen och organisationsstrukturen. Den senast använda skrivaren ses överst i rutan och resterande skrivare placeras under en ny rubrik – Skrivare tillhörande. Här finns det möjlighet att söka skrivare efter organisationsstrukturen (enheter) eller efter skrivarens namn. Bilden ovan visar den gamla och nya vyn bredvid varandra. Klicka på bilden för att se en förstoring av bilden.

Uppdateringen syns i LabPortalen fristående, integrerad samt CGM J4.

Hantera etikettskrivare även under Medicinsk administration & Beställningsvyn

Som administratör är det i och med denna version möjligt att hantera organisationens etikettskrivare på 3 olika platser i systemet. Sedan tidigare är det möjligt att hantera etikettskrivare i Provtagningsvyn. I och med denna version finns det även möjlighet att hantera etikettskrivare genom Medicinsk administration samt via Beställningsvyn.

Uppdateringen syns i LabPortalen fristående, integrerad samt CGM J4.

Snabbare och stabilare

Det vi arbetat allra mest med till denna release är prestandan i systemen. För er som användare kommer det främst innebära att systemen arbetar snabbare och håller en jämn och stabil nivå. Vi ser helt enkelt till att allt på vår sida rullar på bättre så att ni kan få mer tid över att arbeta med annat.

Uppdateringen påverkar LabPortalen fristående, integrerad, webservice samt CGM J4.

Sammanhållen journalföring

Vi påminner även om att ni som kund i LabPortalen ingår i sammanhållen journalföring gällande remisser och svar. Detta innebär att ni kan se svar från andra organisationer samt få hjälp med provtagning om ni önskar, självklart förutsatt att patienten ger sitt medgivande. Om ni har frågor om detta, kontakta gärna oss på InfoSolutions.

 

Finns det frågor kring detta eller kommande funktioner, återkom gärna till oss på kundsektionen på support@infosolutions.se